Onze projecten

Sérarou (Benin)

We zijn nu volop bezig met de voorbereidingen van ons volgende project dat we rondom het Krokusverlof van 2019 gaan uitvoeren in Sérarou, in de buurt van Parakou, de derde grootste stad van Benin. Deze keer nemen we 13 leerlingen met ons mee van het KA Keerbergen en werken we samen met de Stichting Hubi&Vinciane.

 

Sinthiou M’Badane (Senegal)

Rondom het Krokusverlof 2016, hebben we samen met 10 leerlingen uit het KOSH (Herentals) en in samenwerking met de 4de pijlerorganisatie Projecten voor Afrika een schooltuin aangelegd in Sinthiou M’Badane, gelegen nabij M’Bour, de tweede grootste stad van Senegal.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

El Paraiso (Peru)

In april 2011, tijdens de Paasvakantie, hebben we samen met 12 leerlingen uit de middelbare school Kindsheid Jesu uit Hasselt, een 40-tal individuele tuintjes aangelegd in de sloppenwijk El Paraiso van de Peruviaanse hoofdstad Lima.

Peru blogs

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Endé (Mali)

In april 2010, amper 2 maanden na ons eerste project, hebben we met een team van 3 jongeren en 4 volwassenen één dorpstuin aangelegd voor de 4 wijken van het Dogon-dorp Endé. Elk van de 4 wijken was van de partij om mee te werken net zoals een delegatie uit Niger.

Mali blogs

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Kara Kara (Niger)

In februari 2010 ging ons eerste project van start in Niger, in de Molse zustergemeente Kara Kara. Samen met 10 leerlingen uit 3 verschillende Molse middelbare scholen werden rondom het Krokusverlof 2 dorpstuinen aangelegd samen met de lokale bevolking en samen met een delegatie uit Mali.

Niger blogs

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

2 gedachtes over “Onze projecten

  1. Net het interessant artikel over jullie gelezen in Kerk &leven. Ik stel me wel de vraag of de introductie van de kippenrassen van Koen Vanmechelen opportuun is. Tenzij van die die kunstmatig gekweekte kippen al zou bewezen zijn dat ze echt resistenter en productiever zijn ook in Afrikaanse omstandigheden. Persoonlijk zou ik erg voorzichtig zijn om op basis van een ideologisch en kunstzinnig concept gekweekte kippen in de lokale Afrikaanse gemeenschappen te introduceren. Ze hebben ginder ook goede kippenrassen en weten misschien beter dan Vanmechelen welke rassen daar best zijn. Maar misschien heb ik ergens een wetenschappelijk analyse van over de productiviteit en de resistentie van Vanmechelens kunstkippen gemist.

    Succes met jullie projecten,

    Johan Plas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s